Армія Іраку вибила терористів ІДІЛ з останнього міста, яке вони контролювали в країні

 

Збройні сили Іраку вибили бойовиків “Ісламської держави” з центру міста Таль-Афар, який вважають останньою фортецею терористичного угруповання у цій країні.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на AFP.

Антитерористичні підрозділи взяли під контроль центр міста, що включає його історичну частину – Османську цитадель.

“Вони підняли іракський прапор на цитаделі”, – заявив генерал Абдуламір Яралла, командувач військовими операціями в битві за Таль-Афар.

Об’єднане оперативне командування (JOC), що координує операцію проти ІДІЛ в Іраку, повідомило, що іракські сили зараз контролюють “94 відсотки міста – 27 із 29 районів”, включаючи центр і цитадель.

Таль-Афар був останнім великим центром у північному Іраку, який перебував під контролем джихадистів. Він є ключовим центром постачання між Мосулом і сирійським кордоном.

Наступ на Таль-Афар почався 20 серпня. Як писала “Новинарня“, в липні джихадисти втратили своє головне місто в Іраку – Мосул, яке контролювали з 2014 року.

Читайте також:

Іракська армія висміює бойовиків ІДІЛ, які масово втікають із Мосула в жіночому вбранні. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна