У Брюсселі нейтралізували виконавця теракту з розстрілом шведських уболівальників, він помер. ОНОВЛЕНО

оновлено

Бельгійські правоохоронці схопили виконавця ісламістського теракту в центрі Брюсселя. Під час затримання він чинив опір, отримав серйозні поранення, потрапив до реанімації, і невідомо, чи він виживе.

Про це вранці 17 жовтня інформує Le soir.

Міністерка внутрішніх справ Бельгії Аннеліс Верлінден розповіла, що при собі у чоловіка був автомат. Його знешкодили.

У комуні Схарбек, де тривала поліцейська операція, вся територія була оточена, там відбулася евакуація.

ОНОВЛЕНО. Надалі від прокуратури надійшло підтвердження, що нейтралізований озброєний чоловік є тим самим Абдесалемом Л., якого вважають виконавцем теракту з убивством двох футбольних вболівальників зі Швеції і який у відеозверненні присягнув “Ісламській державі”.

Уранці він помер у лікарні від поранень, отриманих при затриманні, пише Le Soir.

Абдессалем Л.

Нагадаємо, ввечері 16 жовтня у Брюсселі сталася стрілянина. Згодом стало відомо, що нападник вигукував “Аллах акбар” і назвався симпатиком ІДІЛ. Загиблі виявилися шведськими футбольними фанатами, які приїхали на матч збірних, і схоже, що нападник умисно стріляв у них. Чоловік прибув на місце події і втік звідти на скутері. Через теракт матч Бельгія-Швеція не дограли.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна