Матч Бельгія-Швеція в Брюсселі припинили через убивство терористом двох шведів

У Брюсселі зловмисник – імовірно, ісламський терорист – застрелив двох шведів, які приїхали на футбол. Відтак футбольний матч Бельгія-Швеція відбіркового турніру на Євро-2024 було скасовано.

Про це ввечері 16 жовтня повідомляє ВВС.

“Вбивства сталися в місті перед грою. Зловмисник втік з місця злочину і досі перебуває на волі. Прокуратура вважає стрілянину тероризмом.
Бельгійська поліція наказала шведським уболівальникам залишатися на стадіоні імені короля Бодуена задля власної безпеки після зупинки гри”, – передає мовник.

На час зупинки гри рахунок був 1:1.

Шведські гравці повідомили УЄФА, що не хочуть грати у другому таймі, і команда Бельгії погодилася перервати матч, повідомляє шведська телекомпанія TV6.

Відео, поширене в соціальних мережах та оприлюднене газетою Het Laatste Nieuws, показує чоловіка у флуоресцентній куртці зі скутера, який озброєний імовірно штурмовою гвинтівкою увійшов до сусідньої будівлі зі скляним фасадом та, мабуть, застрелив там принаймні одну людину.

На іншому відео арабомовний чоловік стверджує, що вчинив напад “в ім’я Бога” і вбив трьох (?) людей, передає ВВС.

Поліція й екстрені служби оточили прилеглі дороги після стрілянини, яка сталася близько 19:00 за місцевим часом.

Прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кроо у твіттері “висловив щирі співчуття прем’єр-міністру Швеції після сьогоднішнього жахливого нападу на шведських громадян у Брюсселі”. “Ми думаємо про родини та друзів, які втратили своїх близьких. Як близькі партнери, боротьба з тероризмом є спільною”, – додав він.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.