Іран ударив балістичними ракетами по півночі Іраку: заявили про “знищення шпигунських центрів”

На півночі Іраку неподалік міста Ербіль прогриміли вибухи: “Революційна гвардія Ірану” (“Корпус вартових Ісламської революції”), яка взяла на себе відповідальність за удар, заявила, що балістичними ракетами “знищено шпигунську штаб-квартиру ізраїльського Моссаду в іракському Курдистані”.

Вибухи пролунали приблизно за 40 кілометрів на північний схід від Ербіля неподалік від консульства США та житлових будинків цивільних мешканців, повідомляє Reuters із посиланням на три джерела в силах безпеки.

Надалі згадку про “консульство США” було прибрано.

Офіційні державні медіа Ірану повідомили, що “Революційна гвардія” атакувала балістичними ракетами шпигунські центри та “зібрання антиіранських терористичних груп”.

Відомо про двох загиблих та п’ятьох поранених мирних жителів.

Як пише Al Jazeera, “Корпус вартових Ісламської революції” (КВІР) також заявив, що серед цілей, по яких було завдано ударів, були “виконавці терактів в Ірані, зокрема представники терористичного угруповання ІДІЛ.

Раніше саме ІДІЛ взяла на себе відповідальність за теракт у місті Керман на південному сході Ірану на початку цього січня, внаслідок якого загинули майже 100 людей.

Варто зауважити, що новину про ракетний удар по іракському Курдистану взялися роздувати російські пропагандисти, які спершу писали, що Іран “знищив військову базу і консульство США в Ербілі”, називали це “початком Третьої світової війни” тощо. Втім, після заяв КВІР про атаку на терористів вони дещо змінили свою риторику.

Як повідомляє Reuters із посиланням на двох американських чиновників, жодні американські об’єкти від ракетних ударів по Ербілю не постраждали.

Іранці і раніше обстрілював північ Іраку, стверджуючи, що цей район використовується як плацдарм для сепаратистських угруповань та агентів Ізраїлю.

Читайте також:
Район біля консульства США в Іраку обстріляли ракетами з Ірану. В соцмережах пишуть про “підтримку Z і V”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна