Район біля консульства США в Іраку обстріляли ракетами з Ірану. В соцмережах пишуть про “підтримку Z і V”

По Іраку в районі, де розміщене консульство США, здійснено ракетний удар – найімовірніше, з території Ірану.

Ракети впали в районі консульства США і телестанції “Курдистан 24” у місці Салах-ед-Дін в Ербілі, повідомляє The Jerusalem Post із посиланням на Іракське інформаційне агентство (INA).

За попередніми даними, жертв немає. Внаслідок вибуху постраждала будівля телеканалу “Курдистан 24”

Як заявив губернатор Ербіля Омед Хошнав, у районі атаки впало кілька ракет. При цьому чиновник зауважив, що “поки невідомо, що було ціллю – американське консульство чи аеропорт”.

У соцмережах поширюють відео, нібито зняті звичайними мешканцями Ірану, з яких видно запуск ракет з території цієї країни. Геолокація щонайменше одного з цих відео – іранський Хасабад, де розміщена воєнна база.

За даними телеканалу Al Arabiya, йдеться про іранські ракети “Фатех-110”.

Відео запуску ракет з Ірану:

Іранські ЗМІ запевняють, що ціллю нібито були “об’єкти Моссаду” – національної розвідувальної служби Ізраїлю. Це, мовляв, помста за двох іранських офіцерів, яких ізраїльські специ вбили в Сирії.

Відео влучання ракет по території Іраку:

А в іранських телеграм-каналах тим часом публікують дописи з натяками на те, що ця атака здійснена на підтримку російських загарбників в Україні.

Z and V you are not alone” (“Z та V, ви не самотні”) – зазначається в телеграм-каналі Sabereen News. Це антиамериканський дезінформаційний ресурс, розрахований на іракську аудиторію, який, імовірно, фінансується російськими грошима.

Як відомо, Z та V – символи війни російських загарбників проти України.

Як зауважує український журналіст Андрій Цаплієнко, ще однією версією загострення в регіоні може бути бажання Росії розпочати там конфлікт через те, що Іракський Курдистан може постачати якісну та дешеву альтернативу російській нафті.

Читайте також:
“Вони чекали на наш літак”. Данілов заявив, що збиття рейсу МАУ було спланованим терактом Ірану

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна