Парубій не хоче закривати сесію ВР у воюючій країні до осені

 

Голова Верховної Ради Андрій Парубій пропонує не закривати нинішню сесію парламенту, щоб у разі необхідності ухвалення певних рішень можна було зібратися на засідання.

За його словами, у воюючій країні недоцільно припиняти роботу парламенту на півтора місяця.

“Я буду пропонувати, щоб ми не закривали сесію… Щоб ми в будь-який час і період могли зібратися для прийняття важливих рішень, які можуть виникнути у нас на порядку денному”, – сказав спікер парламенту на засіданні погоджувальної ради ВР у понеділок, 10 липня.

Парубій повідомив, що на порядку денному Ради цього пленарного тижня стоятимуть питання, які стосуються судової реформи, пенсійної реформи, ухвалений у першому читанні законопроект про внесення змін до низки кодексів України (Господарського, Адміністративного та ін.), проект закону про Конституційний Суд.
Також спікер заявив, що на голосування будуть внесені всі шість подань щодо позбавлення народних депутатів недоторканності.

Згідно з календарним планом, 11-14 липня в парламенті пленарний тиждень, 17-21 липня – “робота з виборцями”. Потім народні депутати йдуть на канікули до вересня.

Читайте також:
На Банковій через судову реформу поставили “пам’ятник брехуну”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна