Президента Бразилії відсторонили від влади на час процедури імпічменту

 

Верхня палата парламенту Бразилії проголосувала за початок процедури імпічменту президента країни Ділми Руссефф і негайне відсторонення її від своїх обов’язків на час процедури. За таку ініціативу віддали свої голоси 55 членів сенату, проти – 22.

Сесія сенату щодо імпічменту Руссефф тривала більше 20 годин, повідомляє “BBC Україна“.

Нагадаємо, нижня палата парламенту Бразилії проголосувала за початок імпічменту ще 17 квітня.

Руссефф звинувачують у махінаціях зі статтями бюджету заради політичної вигоди – свого переобрання у 2014 році. Вона відкидає обвинувачення.

Процедура імпічменту може тривати до 180 днів. На цей час обов’язки президента візьме на себе віце-президент Бразилії Мішел Темер.

Напередодні голосування в сенаті Руссефф зробила останню спробу перешкодити своєму відстороненню від влади, однак верховний суд країни відхилив її прохання заблокувати процедуру імпічменту.

Ділма Руссефф, яка є представницею лівоцентристської Робітничої партії і перебуває на посаді президента з 2011 року, закидає своїм супротивникам політичне шахрайство та заявляє, що йти у відставку не збирається.

Читайте також:
У Бразилії стартувала естафета Олімпійського вогню

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна