Президент Бразилії хоче посадити Зеленського і Путіна за стіл переговорів на Генасамблеї ООН

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва заявив, що має намір “посадити за стіл переговорів” на Генасамблеї ООН президентів України та Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіна.

Про це він сказав в інтерв’ю індійській пресі, повідомляє CNN.

Ла Сільва висловив думку, що саміт G20 не є належним місцем для обговорення російської війни проти України, для цього радше підходить Генасамблея ООН.

“У нас 19 вересня буде Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй. Це місце для обговорення війни. Це місце для обговорення миру. Це місце, щоб посадити Путіна і Зеленського за стіл переговорів”, – заявив президент Бразилії.

“Велика двадцятка” (G20) була створена після кризи 2008 року і сприяла обговоренню економічних питань, Бреттон-Вудських інституцій, Світового банку та МВФ. Тому ми не вважаємо, що тут, в Індії, це ідеальне місце для обговорення війни”, – додав він.

Да Сілва також укотре заявив, що Бразилія “не буде втягнута у війну”, але має намір бути присутньою на мирних переговорах.

Як відомо, Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна за його участь у насильницькому переміщенні українських дітей з окупованих територій. Тож Путін усіляко уникає закордонних поїздок, особливо в країни, що підписали Римський статут, а отже, повинні виконувати ордери МКС і мали б його заарештувати.

Засідання Генеральної Асамблеї ООН відбуваються у Нью-Йорку, США.

Читайте також:
У підсумковій декларації G20 закликала виконувати “зернову угоду” і не згадала, що війну проти України веде РФ. В МЗС розчаровані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.