“Ймовірно, втрата Часового Яру – лише питання часу. Усе залежить від наших резервів і запасів”, – ГУР МОУ

Висотний опорний пункт у місті Часів Яр є для України предметом занепокоєння, оскільки його втрата відкриває шлях на останні великі міста Донеччини.

Про це заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю виданню The Economist.

За його словами, ймовірно, окупація російськими військами Часового Яру, це лише питання часу, коли це місто впаде так само, як Авдіївка, яку вони розбомбили дощенту в лютому.

“Звичайно, не сьогодні-завтра, але все залежить від наших резервів і запасів”, – наголосив Скібіцький.

Місто Часів Яр на мапі DeepState станом на ніч 3 травня

Він прогнозує, що Росія насамперед йде за своїм планом “звільнення” всіх східних районів Донецької та Луганської областей України. Це завдання незмінне з 2022 року.

Скібіцький каже, що РФ отримала наказ “взяти щось” до святкування Дня перемоги в Москві 9 травня, або, якщо це не вдасться, до візиту російського президента Володимира Путіна до Пекіна на тиждень пізніше. Швидкість і успішність просування визначатимуть, коли і де росіяни завдадуть наступного удару.

Він наголосив, що проблема у ЗСУ дуже проста — нестача зброї: “Вони (росіяни-ред.) завжди знали, що квітень і травень будуть для нас важкими”.

“Росія вже досягла тактичного успіху на південному заході в селі Очеретине, де була провалена нещодавня ротація українських військ. Російські війська зуміли прорвати першу лінію оборони та створили плацдарм площею 25 квадратних кілометрів. Україна знаходиться на певному шляху до стабілізації ситуації, в той час як Росія кидає “все”, що має, щоб досягти більшого успіху”, – зазначає The Economist.

За словами Скібіцького, російська армія вже не є такою зарозумілою організацією, якою вона була у 2022 році, і зараз діє як “єдиний організм, з чітким планом і під єдиним командуванням”.

Читайте також:
Майже безлюдне місто без жодної вцілілої будівлі: Associated Press показало з дрона знищений росіянами Часів Яр. ВІДЕО
Російські війська отримали завдання захопити Часів Яр до 9 травня, — Сирський

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна