Російські війська отримали завдання захопити Часів Яр до 9 травня, — Сирський

Вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр біля Бахмута Донецької області до 9 травня.

Про це в неділю, 14 квітня, заявив головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський.

“Ворог зосереджує зусилля для прориву нашої оборони західніше Бахмута, виходу до каналу Сіверський Донець — Донбас, оволодінні населеним пунктом Часів Яр, створенні умов для подальшого просування до Краматорської агломерації”, — наголосив Сирський.

Він запевнив, що реалізації планів противника заважає героїчна оборона наших бригад, які буквально “вгризлися в землю, стримуючи щоденні атаки ворога”.

Використовуючи чисельну перевагу та різноманітні мотиваційні чинники, у тому числі і розстріли, окремі групи піхоти противника вийшли до мікрорайону “Новий”, але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії.

“Разом з тим загроза залишається актуальною, з урахуванням того, що вище російське воєнне керівництво поставило задачу своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня”, — наголосив Сирський.

З метою адекватного реагування на дії противника та зміцнення оборони ЗСУ на цьому напрямку були вжиті заходи щодо суттєвого посилення бригад боєприпасами, дронами, засобами РЕБ.

За словами головкома, головний висновок з його дводенної роботи на фронті — необхідність підвищення якості підготовки, у тому числі морально-психологічної складової, нарощування чисельності високотехнологічних безпілотних систем різного призначення з підготовленими операторами, підвищення якості проведення асиметричних дій з метою зниження бойового потенціалу противника.

“Продовжуємо проведення організаційних заходів з упором на підвищення ефективності управління, виключення дублювання, направлення вивільнених ресурсів на забезпечення бойових частин та підрозділів. Головна задача цих заходів — нарощування боєздатності наших військ, збереження життя наших воїнів, зриву планів ворога, забезпечення підготовки резервів”, — додав Сирський.

Читайте також:
Українське сонце сходить за териконами на Донбасі: у десяту річницю початку АТО Сирський звернувся до українців

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.