Українське сонце сходить за териконами на Донбасі: у десяту річницю початку АТО Сирський звернувся до українців

У десяту річницю з початку антитерористичної операції на сході України, 14 квітня, головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський звернувся до українців.

Звернення він виклав на своїй офіційній сторінці у Facebook.

“Рівно 10 років тому, 14 квітня 2014 року, на виконання рішення РНБО розпочалася антитерористична операція. Оголошення антитерористичної операції — стало реакцією на захоплення Слов’янська спецпідрозділом ФСБ РФ на чолі з міжнародним злочинцем, за наказом очільника Кремля. З честю виконував обов’язки і начальника штабу антитерористичної операції, і заступника керівника антитерористичної операції, і керівника антитерористичної операції”, — написав Сирський.

Насамперед головком подякував захисникам і захисницям, які десять років тому стали на захист батьківщини.

“Щиро дякую кожному українському захиснику і захисниці, які тоді, навесні 2014 року, стали до лав підрозділів Сил безпеки і оборони України, щоб захистити нашу Батьківщину від російських терористів та агресорів, які принесли на нашу землю страждання і смерть. Дякую кожному, хто захищав і захищає незалежність України”, — зазначив він.

Також Сирський згадав усіх бійців, які віддали своє життя під час боротьби з російськими агресорами.

“Цього дня ми повинні згадати і пом’янути усіх українських захисників і захисниць, які поклали свої життя за свободу нашої держави у протистоянні російській навалі. Вічна слава і вічна пам’ять нашим героям!”, — написав головком.

Він також нагадав, що боротьба триває.

“Усі хто брав участь у Антитерористичній операції дуже добре засвоїли, що українське сонце сходить за териконами на Донбасі! Ми робимо все, щоб звільнити нашу землю. Ми переможемо! Слава Україні!”, — підсумував Сирський.

Читайте також:
Обстановка на Східному фронті суттєво загострилася: Сирський назвав причини тактичних успіхів армії РФ і умову перемоги над більшим за чисельністю ворогом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна