Обстановка на Східному фронті суттєво загострилася: Сирський назвав причини тактичних успіхів армії РФ і умову перемоги над більшим за чисельністю ворогом

Обстановка на Східному фронті останніми днями суттєво загострилася. Це повʼязано насамперед зі значною активізацією наступальних дій противника після проведення президентських виборів у РФ.

Про це в суботу, 13 квітня, заявив головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, побувавши на передовій.

Ворог активно атакує наші позиції на Лиманському, Бахмутському напрямках штурмовими групами при підтримці бронетехніки. На Покровському напрямку намагається прорвати нашу оборону, використовуючи десятки танків та БМП.

Цьому сприяє тепла суха погода, яка зробила танкодоступною більшу частину відкритих ділянок місцевості. Незважаючи на значні втрати, противник нарощує зусилля через застосування нових підрозділів на бронетехніці, завдяки чому періодично добивається тактичного успіху.

“Тому перший день моєї роботи в районі операції присвячений саме цьому напрямку та вжиттю всіх необхідних заходів для стабілізації обстановки, підвищення ефективності дій наших військ і завдання максимальних втрат підрозділам противника”, — зазначив Сирський.

За результатами заслуховування висновків щодо характеру дій противника були ухвалені рішення, спрямовані на посилення найбільш проблемних ділянок оборони засобами РЕБ та ППО. Також поповнені запаси дронів всіх типів, протитанкових ракет, переміщені додаткові резерви сил та засобів.

Знову постало питання досягнення технічної переваги над противником у високотехнологічних видах зброї.

“Тільки це надасть нам можливість перемогти більшого за чисельністю ворога і створити умови для перехоплення стратегічної ініціативи”, — наголосив головком.

Другою серйозною проблемою є підвищення якості підготовки військовослужбовців, насамперед піхотних підрозділів, для того, щоб вони могли максимально використовувати усі можливості бойової техніки та західного озброєння.

Насамперед вирішення цього завдання покладається на командування Сухопутних військ, яке у повному складі повернулося з району бойових дій.

“Результати моєї роботи будуть враховані в планах підготовки військ та органів управління”, — додав Сирський.

Окрім цього, під час поїздки головнокомандувач ЗСУ відзначив найкращих воїнів відзнаками та цінними подарунками.

“В особистому спілкуванні з нашими військовослужбовцями обговорили поточну ситуацію, а також шляхи вирішення всіх проблемних питань. Ми усвідомлюємо реальний масштаб та ступінь загрози з боку противника і готові до проведення адекватних та ефективних дій”, — додав він.

Читайте також:
Сирський з Умєровим ознайомилися з новітніми розробками озброєння від українських виробників

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.