Сирський з Умєровим ознайомилися з новітніми розробками озброєння від українських виробників

Головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров ознайомилися з новітніми розробками озброєння від українських виробників.

Про це в неділю, 7 квітня, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Сирський підкреслив, що в плануванні оперативно-стратегічних і тактичних завдань українське військо обов’язково спирається на технологічні інновації.

“Разом з міністром оборони Рустемом Умєровим вкотре ознайомлювались з новітніми розробками від українських виробників. Мотивовані технічні команди постійно працюють над покращенням своїх продуктів, які вже застосовуються у військах та розвивають стартапи на підставі поставлених нами завдань для досягнення тактичних і оперативних цілей”, — розповів головком.

Він зазначив, що йдеться не лише про дрони наземного і повітряного базування, а й про роботизовані комплекси, які можуть виконувати задачі (роз)мінування, дистанційно керованих ударних платформ, а також інші розробки, які невдовзі можна буде побачити роботі.
“Будь-які роботизовані системи допомагають зберігати життя людей на полі бою, зокрема роботизовані системи для евакуації поранених, коли кожна хвилина критично важлива. На особливу увагу заслуговують бойові роботизовані платформи, які невдовзі будуть масово брати участь у бойових діях. Для мене спілкування із розробниками надихаюче, попри усвідомлення величезного обʼєму наших потреб і завдань. Разом впораємось, до перемоги”, — додав Сирський.

Читайте також:
Машина для дистанційного розмінування MV-4, яку зібрали в Україні, пройшла випробування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна