Машина для дистанційного розмінування MV-4, яку зібрали в Україні, пройшла випробування

На полігоні пройшла випробування машина для дистанційного розмінування MV-4. Її зібрали та частково локалізували в Україні.

Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

Там зазначають, що машину випробували на трьох типах ґрунтів — пісок, гравій та чорнозем. Окрім цього, MV-4 проходила на ділянках із густою рослинністю, а також її перевіряли на міцність серією підривів близько 600 грамів у тротиловому еквіваленті. Після випробувань розпочнеться процедура сертифікації.

У Мінекономіки розповіли, що збіркою такої машини займається українське підприємство А3tech, яке співпрацює з хорватською фірмою-виробником DOK-ING з 2020 року.

У відомстві зазначають, що частка локалізації MV-4 становить 15%. Українські фахівці виготовили робочий вал та елементи робочого органа машини. До кінця року виробники планують довести рівень локалізації до 25-30%, стверджують у Мінекономіки.

«Локалізація та масштабування виробництва дозволять не тільки виготовляти, обслуговувати й оперативно ремонтувати машини DOK-ING в Україні, але й створити додаткові робочі місця. А це і розвиток нашої економіки, і збільшення можливостей для гуманітарного розмінування», — сказала міністерка економіки Юлія Свириденко.

Довідково:
MV-4 — це легка роботизована машина розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів. Як зазначають у Мінекономіки, MV-4 може витримати вибух протитанкової міни. За годину машина може розмінувати територію площею до 1500 квадратних метрів.

Управління здійснюється пультом дистанційного керування, радіус дії якого — до 1,5 км. У світі є 300 систем MV-4, а в Україні на ній працюють фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також:
Гноми з JYSK “передали” у військо обладнання для розмінування від “Повернись живим”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.