МЗС України зреагувало на заяви президента Бразилії про Крим

Україна цінує зусилля президента Бразилії щодо пошуку рішення для припинення російської агресії, однак змушена нагадати, що не торгує своїми територіями.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у п’ятницю, 7 квітня.

“Немає жодної юридичної, політичної чи моральної причини, чому ми маємо поступатися хоча б сантиметром української землі. Українська позиція залишається незмінною: будь-які посередницькі зусилля задля відновлення миру в Україні мають базуватися на повазі до суверенітету та повного відновлення територіальної цілісності України відповідно до принципів Статуту ООН”, – написав Ніколенко у фейсбуці.

Як писала “Новинарня“, президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва під час зустрічі з журналістами в палаці Планалто в Бразилії в четвер запропонував Україні поступитися окупованим Кримським півостровом агресору, щоб покласти край війні з РФ.

Читайте також:
Президентом Бразилії обраний лівак Лула да Сілва, який називав США, ЄС і Зеленського не менш винними у війні, ніж Путін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна