Наслідки ударів РФ: в Одесі знову запровадили аварійні відключення електрики

Уранці в неділю енергетики знову запровадили аварійні відключення електропостачання в Одесі та прилеглих до міста районах. В “Укренерго” повідомили, що це пов’язано з наслідками ворожої повітряної атаки вночі 31 березня.

Усі трамваї і тролейбуси в Одесі припинили курсувати за маршрутами, передає “Думська”.

У ДТЕК “Одеські енергомережі” інформують, що через пошкодження одного з енергетичних об’єктів було відключено 170 тисяч домогосподарств. Зараз абоненти знову зі світлом.

Електрики всю ніч працювали, щоб відновити напругу. Ремонтні роботи тривають.

Контекст

Вісім дронів-камікадзе окупанти спрямували на об’єкти енергетики Одеської області вночі 31 березня. Усі цілі вдалося збити, повідомили Сили оборони півдня України, проте уламки одного з “шахедів” пошкодили енергетичний об’єкт, що призвело до вимкнення світла в кількох населених пунктах. Унаслідок авіаудару ніхто не постраждав.

У Херсонській області запущений із Криму “Іскандер-М”, а також авіаційна ракета Х-59 прилетіли на територію непрацюючого аграрного підприємства. Ніхто не постраждав.

Атаки Росії на українську енергосистему навесні 2024

На відміну від попереднього сезону (2022-2023), коли російська армія била ракетами і дронами по енергетичних об’єктах України восени-взимку – на початку та під час опалювального сезону, тепер агресор атакує критичну енергетичну інфраструктуру вже після зими. На тлі браку ракет для ППО, в березні-2024, у регіонах є багато уражень ГЕС, ТЕС, електропідстанцій тощо. Дедалі більше областей обмежують електропостачання; у Харкові й Одесі були блекаути.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявляв, що значний масштаб руйнувань заважає швидкому відновленню енергетичної системи, і на ремонт деяких пошкоджених енергетичних об’єктів знадобиться багато часу.

За його словами (станом на 28 березня), внаслідок останнього обстрілу енергетичної системи України російські війська зруйнували дві третини енергоблоків енергетичної компанії ДТЕК Ріната Ахметова, які компанія полагодила після масштабних атак минулої зими.  При цьому ракети РФ стали значно влучнішими.

Читайте також:
Наслідки нічної атаки росіян: на Одещині горів енергооб’єкт, на Херсонщині пошкоджено агропідприємство, на Рівненщині — медпункт


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна