“Слугу” Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень

Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру у незаконному збагаченні на суму 11 мільйонів гривень чинному народному депутату України.

У 2020-2021 роках народний обранець набув у власність активи загальною вартістю 25 мільйонів гривень, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 мільйонів гривень. Про це 2 травня повідомила пресслужба НАБУ.

У відомстві не назвали імені підозрюваного. Однак як повідомляють джерела “Суспільного” в правоохоронних органах, ідеться про народного депутата від “Слуги народу” Андрія Клочка.

Різниця між вартістю придбаного майна та коштами нардепа становила 11 мільйонів гривень. Йдеться про 3 земельні ділянки на Київщині, 5 квартир у столиці, 2 нежитлові приміщення, а також автівки Tesla та Mersedes-Benz.

Щоб приховати наявність цього майна, нардеп оформив його переважну частину на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.

“Кваліфікація дій підозрюваного: ст. 368-5 КК України. Викриття злочину відбулось після оприлюднення журналістських розслідувань, зокрема команди Bihus.Info, а також за сприяння Національного агентства з питань запобігання корупції”, – повідомили в НАБУ.

Читайте також:
ВАКС змінив запобіжний захід для екснардепа і забудовника Микитася

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна