“Русскій воєнний флот – до дна”: “Укрпошта” випускає марку, присвячену очищенню Чорного моря від окупантів

Національний оператор “Укрпошта” випускає нову марку під назвою “Русскій воєнний флот – до дна” із зображенням уражених ворожих кораблів. Вона вже доступна до передзамовлення.

Про це повідомив гендиректор “Укрпошти” Ігор Смілянський.

“Вирішили, що саме сьогодні (2 травня – ред.) важливо оголосити про її вихід. Марки, яка оголошується в “чистий четвер” і присвячена очищенню нашого Чорного моря від окупантів, – “Русскій воєнний флот – до дна!” Звучить, як тост, і це правда”, – написав він.

Зазначається, що на марці зображені кораблі, що були знищені або пошкоджені ЗСУ, ВМС, ГУР та СБУ. Крім того, там також невипадково є зображення єдиного, поки не до кінця враженого російського корабля “Адмірал Макаров”.

“Як ви пам’ятаєте, наші марки пророчі, тож, що з ним буде після випуску марки – не важко здогадатись. Це ж 3 марка в серії “Русскій воєнний корабль, іді…”, аркуш “Русскій воєнний корабль…всьо!”, і тепер “Русскій воєнний флот – до дна”. А Бог любить трійцю”, – зазначив Смілянський.

Відомо, що намалював марку художник Віктор Грудаков, а шрифт спеціально для ЗСУ розробив Дмитро Растворцев.

2 травня на сайті “Укрпошти” буде відкрите передзамовлення марок. В обіг її запустять вже 8 травня – у День пам’яті та перемоги над нацизмом. До марки ще вийде конверт “Морський бій” та листівки, присвячені, зокрема, українському зерновому коридору, який був відкритий завдяки перемозі на морі і є дуже важливим для Одеси та чорноморських портів.

Читайте також:
“Укрпошта” випустила марку нову марку, присвячену річниці закінчення боїв за Охтирку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна