У боях за Україну загинув один із засновників ГО “Схід та Захід єдині”, волонтер і воїн Едуард Хатмуллін

30 квітня 2024 року на фронті в боях з російськими окупантами загинув військовослужбовець ЗСУ, один із засновників ГО “Схід та Захід єдині”, відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Він став на захист України від початку повномасштабного вторгнення.

Про це повідомив міський голова Шумська Вадим Боярський.

Едуард Хатмуллін – уродженець міста Костянтинівка Донецької області. З 2014 року став одним із засновників волонтерської організації. З початку повномаштабного вторгнення його родина переїхала жити в місто Шумськ у Кременецькому районі Тернопільської області й активно допомагає волонтерам.

“Він був з тих, хто тримав наше небо з самого початку цієї війни. Він був… Зараз мусять йти пости з фото. Там Ед Хатмулін. Таких постів мусить бути багато.

Таких фото мусить бути безмежно. Бо, знаєте, кожна смерть на фронті – біль і падає стовп, який тримає наше небо. Але іноді небо падає все. Бо саме так зараз тим, хто називав його другом. Ми не були друзями. Але руку допомоги Еда я чітко знаю. Жодного разу не було відмови. Поважала його безмежно. Ед Хатмулін – епоха світу старого фронту”, – написала волонтерка Діана Макарова.

Едуарду Хатмулліну було 54 роки. Поховають воїна у Шумську.

Довідково

ГО “Схід та Захід єдині” – група українських волонтерів, що діє в місті Костянтинівці на Донеччині.  Розпочала діяльність благодійна група у 2014 році, а вже 28 квітня 2015 року сформувалася офіційно.

У “Схід та Захід єдині” об’єдналося понад 50 волонтерів. Учасники благодійної групи постійно контактують із військовими та забезпечують їх необхідним спорядженням, харчовими продуктами, іншими потрібними речами. 

Читайте також:
У танковому бою під Кліщіївкою загинув гвардієць-мінометник Андрій Романов з арт-хутора Обирок

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна