Якщо російські війська вийдуть західніше Авдіївського коксохіму, логістика для українських підрозділів буде ще більш ускладнена, — Лиховій

Якщо російські війська вийдуть ближче до основної артерії постачання в Авдіївці, яка проходить західніше коксохімічного заводу, то логістика та постачання українських підрозділів будуть ще більш ускладнені.

Про це заявив речник пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону “Єдині новини” вранці 11 лютого.

“Якщо вони вийдуть ближче до тієї артерії постачання, до дороги, яка проходить трохи західніше коксохімічного заводу, то постачання, логістика, заміна, посилення наших підрозділів в операційному районі Авдіївки буде дуже ускладнене”, — зазначив офіцер.

Він додав, що противник отримує належну відсіч.

За словами речника, в’їзд в Авдіївку для невійськових зараз практично закритий. Зокрема правоохоронці не можуть заїхати в місто, щоб встановити наслідки ворожих обстрілів та ймовірних жертв.

Речник нагадав про авіаудар росіян 8 лютого по пункту незламності та сховищі в супермаркеті АТБ на проспекті Центральному в Авдіївці. Кількість жертв атаки не можуть з’ясувати й досі, оскільки правоохоронці не мають доступу до місця інциденту.

“Ми досі не знаємо кількість жертв цього чергового воєнного злочину росіян, тому що немає можливості верифікувати цю ситуацію — дуже ускладнений процес в’їзду в Авдіївку для невійськових. Тобто військові з ризиком для свого життя можуть заїжджати — вони там виконують завдання, а, наприклад, правоохоронні органи, які це верифікують, вони досі не мають інформації”, — наголосив Лиховій.

Читайте також:
Росіяни хочуть якнайшвидше захопити Авдіївку та Новомихайлівку, до штурмових піхотних груп дедалі частіше долучають бронегрупи, — Тарнавський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна