Атака на військовий аеродром у Джанкої 30 квітня: з’явилися супутникові знімки пошкодженої техніки РФ. ВІДЕО

З’явились супутникові знімки наслідків завданих у ніч на 30 квітня ударів по російському військовому аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої.

Їх 2 травня опублікували журналісти проєкту “Схеми”.

На супутникових знімках Planet Labs зафіксовано пошкодження військової техніки на аеродромі – найімовірніше, це була російська система протиповітряної оборони С-300/С-400, що складається з пускових установок та РЛС.

“Судячи з супутникових фото, удару зазнала одна з установок С-300/С-400, інші були передислоковані з цієї території”, – ідеться у повідомленні.

Про те, що ця система там знаходилась, свідчить знімок за 27 квітня, який є у розпорядженні “Схем”.

Контекст

У ніч на 30 квітня три російські військові частини ППО та військовий аеродром у тимчасово окупованому Криму були атаковані ракетами. Поранено військовослужбовців ЗС РФ. Про це, зокрема, повідомляв російський Telegram-канал “Astra”.

“Сьогодні вночі, 30 квітня, балістичні ракети (імовірно, MGM-140 ATACMS) знову атакували військовий аеродром “Джанкой” – місце дислокації вертолітного полку 4-го командування ВПС та ППО Південного військового округу. Внаслідок атаки поранено 5 військовослужбовців”, – писав паблік.

Збройні сили України офіційно не коментували удари по військовому аеродрому в Джанкої того дня.

До цього цей аеродром був атакований 17 квітня.

Читайте також:
“Схеми” показали супутникові знімки з наслідками ракетних ударів ЗСУ по аеродрому росіян в Джанкої 17 квітня. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна