“Схеми” показали супутникові знімки з наслідками ракетних ударів ЗСУ по аеродрому росіян в Джанкої 17 квітня. ФОТО

З’явились супутникові знімки наслідків завданих у ніч проти 17 квітня ракетних ударів Збройних сил по російському військовому аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої.

Їх у п’ятницю, 19 квітня, опублікували журналісти проєкту “Схеми”.

На супутникових знімках Planet Labs за 19 квітня можна побачити пошкодження, зокрема, біля складу боєкомплектів та систем протиповітряної оборони.

“На знімках ми бачимо точкові удари по засобам ППО, що вивело їх з ладу, та ураження складу БК ворога. Слід зауважити, що після нанесення ударів, більшість авіації була передислокована”, – пояснив у коментарі “Схемам” авіаексперт Анатолій Храпчинський.

Авіаексперт додав, що через ракетний удар були також уражені системи, які залучені в роботі РЛС та ППО.

За словами Храпчинського, цей аеродром – одна з найбільших баз для російських гелікоптерів, а також військовий транспортний вузол, що слугує для переміщення як техніки й боєприпасів, так і особового складу.

Контекст

У ніч проти 17 квітня у тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи в місті Джанкой у районі військового аеродрому, де базується 39-й гелікоптерний полк (вертольоти Мі-8, Мі-35М, Мі-28, Ка-52), а зазвичай стоїть кілька літаків Су-25.

Після цього там зайнялася масштабна пожежа.

18 квітня Головне управління розвідки Міноборони опублікувало перелік знищених ворожих цілей внаслідок ударів ЗСУ:

  • 4 пускові установки ЗРК С-400.
  • 3 радіолокаційні станції;
  • пункт управління засобами ППО;
  • апаратура спостереження за повітряним простором “Фундамент-М”.

У розвідці додали, що кількість уражених або знищених об’єктів авіації ворога та чисельність втрат серед особового складу російської окупаційної армії ще уточнюватиметься.

Того ж дня Генеральний штаб ЗСУ показав кадри пусків ракет по військовому аеродрому міста Джанкой в ніч з 16 на 17 квітня.

Читайте також:
Вночі дрони уразили військову частину росіян у Джанкої – мінус ППО, РЛС і особовий склад. ВІДЕО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.