Батальйон ударних БПЛА 24 ОМБр з початку 2024-го відмінусував російських 30 танків, понад 90 БМП, і не тільки

Бійці ударного батальйону безпілотників 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила протягом січня-квітня 2024 року знищили 30 танків і понад 90 бойових машин піхоти російських військ.

Про це “Укрінформу” розповів командир батальйону БПЛА 24 ОМБр ЗСУ Олег Гуйт з позивним “Гасан”.

“Починаючи з 2022 року ми бачили за 5-7 кілометрів різні системи та танки ворога і не мали змоги їх уразити, намагалися добратися на передній край з мінометами, щоб хоч якось нанести вогневе ураження засобам противника. Зараз, починаючи з 2024 року, нашою бригадою було знищено 30 танків і більше як 90 БМП, а ще – РЕБи, багато автомобільної техніки та особового складу – це лише за чотири місяці. Такого результату не мали кілька разом узятих бригад у минулому році“, – зазначив він.

За словами Гуйта, цьогоріч відчутно поліпшилося технічне оснащення військових – як якісно, так і кількісно. Нині держава постачає 30% дронів-камікадзе, 50 на 50 йде забезпечення від волонтерів та громад.

Окрім того, 24 ОМБр збирає власні ударні дрони. Зокрема, рота ударних БПЛА “Рарог” має свою FPV-лабораторію на передовій і постійно покращує технології БПЛА.

“Ми зібрали хлопців, які знають толк у фізиці та математиці, і щомісяця скидаємося своїми грошима, закуповуємо комплектуючі, експериментуємо. Нам важливо не стояти на місці, бо маємо бути хоча б на пів кроку попереду противника”, – розповів “Гасан”.

На запитання, скільки дронів зараз потрібно бригаді,  відповів, що один БПЛА– це боєприпас. І жоден командир не може сказати, що в нього забагато боєприпасів. Це витратний матеріал, якого армія потребує щодня. Російські військазараз проводить активні наступальні дії, економить техніку, але особового складу в них дуже-дуже багато.

“Для нас життя кожного українського піхотинця – це найвища цінність, і завдяки дронам ми не лише підвищуємо відсоток нашого виживання, а й нищимо росіян, маючи можливість уже зараз залітати на 20-40 км у тил ворога”, – наголосив Олег Гуйт.

Читайте також:
Ще 1030 ворогів відмінусували ЗСУ за добу і спалили чимало техніки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна