Росіяни хочуть якнайшвидше захопити Авдіївку та Новомихайлівку, до штурмових піхотних груп дедалі частіше долучають бронегрупи, — Тарнавський

В операційній зоні ОСУВ “Таврія” ситуація залишається напруженою, але контрольованою. Мета противника — якнайшвидше захопити Авдіївку, Новомихайлівку та втрачені минулого літа території.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський 11 лютого у Telegram.

“Ми бачимо мету противника — будь-якою ціною і якнайшвидше захопити Авдіївку, Новомихайлівку та втрачені ним минулого літа території. До штурмових піхотних груп ворог дедалі частіше долучає бронегрупи, — зазначив Тарнавський.

За його словами, українські воїни стійко тримають оборону. Російського агресора активно нищать і беруть у полон зокрема й наші свіжі сили, що вступили в бій.

Загальні втрати російських окупантів минулої доби в операційній зоні ОСУВ “Таврія” становили 458 осіб та 25 одиниць військової техніки, не враховуючи БпЛА.

Серед знищеної або пошкодженої техніки — 9 танків, 11 бойових бронемашин, 2 артилерійські системи, 2 автомобілі та 1 одиниця спеціальної техніки. Також злетів у повітря 1 склад боєприпасів. Знищено ще 1 важливий об’єкт росіян.

Нейтралізовано або знищено 139 БпЛА різних типів. Ворог учора завдав 25 авіаційних та 2 ракетних удари, вчинив 57 штурмових дій та 663 артобстріли.

Контекст

8 лютого речник оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” капітан Дмитро Лиховій повідомив, що бої в Авдіївці тривають вже не лише в приватному секторі, а й в межах міської забудови. Ситуація на цьому напрямку залишається складною, але контрольованою. Зі слів офіцера, російські війська намагаються відрізати Авдіївський коксохімічний завод від решти міста та перерізати логістичну артерію. Логістичне постачання підрозділів сил оборони ускладнене, але продовжує здійснюватися.

Напередодні Тарнавський заявив, що росіяни почали частіше вчиняти хімічні атаки в операційній зоні ОСУВ “Таврія”. Лише за 8 лютого здійснили 6 скидів із БПЛА боєприпасів із хімічною речовиною сльозогінно-задушливої дії хлорпікрин (імовірно, гранати К-51).

Він додав, що до цього дня протягом тижня було зафіксовано близько десятка ворожих спроб атакувати позиції ЗСУ отруйними речовинами.

Читайте також:
Тарнавський: РФ хоче встановити контроль над дорогою на півночі Авдіївки, ЗСУ вводять свіжий ефективний резерв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна