Авіаудар росіян по сховищу в АТБ в Авдіївці: могли загинути приблизно 15 цивільних, перевірити важко

У четвер російській війська завдали авіаудару по укриттю в місті Авдіївка на Донеччині, де точаться активні бойові дії. Внаслідок цього бомбардування могли загинути близько півтора десятка людей. Ці дані ще з’ясовуються з огляду на ускладнений доступ рятувальних служб до населеного пункту.

Про обстріл із багатьма людськими жертвами першим повідомив удень 9 лютого колишній генеральний директор Авдіївського коксохімічного заводу, народний депутат України Муса Магомедов.

“Мене інформують мешканці, які знаходяться в Авдіївці, що днями рашисти поцілили в пункт незламності та сховище в [супермаркеті] АТБ. Бʼють цілеспрямовано в місця, де є люди. За останніми даними, в сховищі АТБ було 15 людей, тільки один зміг вибратися“, – написав Магомедов у телеграмі, поширивши фото руйнувань.

Наслідки авіаудару по АТБ і пункту незламності в місті Авдіївка 8 лютого 2024 року. Фото: тг Муса Магомедов

За його словами, в будівлі пункту незламності загинула зокрема 72-річна Олена Курилко, яка довгий час була головою ветеранської організації АКХЗ.

“Вічна памʼять та мої співчуття родинам загиблих. Я сам неодноразово був у сховищі АТБ та вмовляв мешканців евакуюватися. На превеликий жаль, люди до останнього на щось сподівалися, та російські нелюди нікого не шкодують”, – додав депутат.

Депутат Муса Магомедов із мешканцями Авдіївки в сховищі АТБ. Архівне фото з ТГ-каналу Магомедова

Згаданий обстріл відбувся 8 лютого орієнтовно о 15:25 – на це, відповідаючи на запитання “Новинарні“, вказав речник Об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій. Він послався на дані ДСНС.

Ішлося про влучання на проспекті Центральному, де розташовувався магазин АТБ.

“Наразі про наслідки цього удару московитів немає достеменної інформації. Адже доступ поліції і ДСНС у місто дуже ускладнений”, – сказав Лиховій.

Офіцер нагадав, що, за даними МВА, станом на 8 лютого в Авдіївці залишалося приблизно 935 цивільних мешканців.

Як відомо, на півночі міста точаться вуличні бої. Російські війська намагаються пройти під АКХЗ і перерізати головний шлях постачання українських військ в Авдіївці, влаштувавши їм оперативне оточення. Ворог активно застосовує в районі Авдіївки авіацію та керовані авіабомби.

Читайте також:
Авдіївка: бої тривають вже не лише в приватному секторі, а й в межах міської забудови, – ОСУВ


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна