Окупанти хочуть “подарувати” Путіну на вибори Куп’янськ: для захоплення міста стягнули 40 тисяч солдатів і 500 танків, — Forbes

Російські окупанти планують захопити Куп’янськ Харківської області до березня 2024 року, щоб зробити “подарунок” Путіну до президентських виборів.

Про це пише Forbes.

Задля захоплення міста росіяни стягнули туди 40 тисяч солдатів, 500 танків, понад 600 бойових машин і сотні гаубиць.

“Очевидно, що має на меті ця армія: відвоювати величезну частину Харківської області, яку росіяни ненадовго окупували у 2022 році, поки потужний український контрнаступ не звільнив більшу частину області наприкінці того ж року… Чому березень? Шматочок Харківщини був би подарунком Путіну на день виборів від російської армії в Україні”, — зазначає видання.

Хоча Україна зосередила біля Куп’янська приблизно 10 бригад (у цілому близько 20 000 військовослужбовців), сотні танків, бойових машин і гаубиць, залишається проблема з боєприпасами після припинення систематичної військової допомоги від США, зокрема йдеться про 155-міліметрові снаряди.

Тож нова перевага Росії у вогневій потужності дозволяє концентрувати артилерію, не побоюючись сильного українського контрбатарейного вогню. За словами аналітиків української групи Frontelligence Insight, це дає можливість окупантам руйнувати населені пункти, щоб робити їх незахищеними. Вони підкреслюють, що знесення міста вже почалося — пошкодження навколо Куп’янська підтверджують супутникові знімки.

Передбачаючи майбутній наступ, Міноборони України сформувало нові механізовані бригади і перекинуло їх у Куп’янськ для посилення гарнізону. Інженери риють траншеї та будують бункери.

Також Україна намагається компенсувати брак боєприпасів за рахунок тисяч FPV-дронів, але радіус дії такого безпілотника становить лише 2-3 кілометри.

“Цього надто мало, аби полювати на російську артилерію, що стоїть у 20-25 км від фронту”, — зазначає Forbes.

Читайте також:
Новий наступ РФ на Куп’янськ та “ангели смерті” 32 ОМБр. НАШ РЕПОРТАЖ, ВІДЕО

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна