Новий наступ РФ на Куп’янськ та “ангели смерті” 32 ОМБр. НАШ РЕПОРТАЖ, ВІДЕО

Великий наступ російських військ на Куп’янськ Харківської області, який західні ЗМІ прогнозували на 15 січня, не відбувся. Однак росіяни продовжують локальні штурми в напрямку Куп’янська. Вони прагнуть повернути під свій контроль це місто стратегічного значення, яке Збройні сили України звільнили у вересні 2022 року.

Сирени повітряної тривоги в Куп’янську лунають постійно. Російські війська обстрілюють місто ракетами, керованими авіабомбами тощо. Та в місті залишається більше 5 тисяч жителів. Вони вірять у ЗСУ й не хочуть знову опинитись під окупацією.

Куп’янськ на мапі DeepState станом на 17 січня 2024

Одну з ділянок оборони міста тримають бійці 32-ї окремої механізованої бригади. Росіяни не змінюють своєї тактики вогневого валу і зараз значно переважають нас в артилерії, кажуть хлопці.

Кореспондент “Новинарні” побував у Куп’янську та на позиціях його оборонців, а також став свідком, як по ворогу працює РСЗВ БМ-21 “Град” 32 ОМБр. Утім, за нинішніх умов війни робота реактивників видозмінилася, розповіли нам військові.

Про все це – у відеорепортажі з Куп’янського напрямку.

Відео:

Читайте також:
Правозахисники представили звіт про катівню в Куп’янську, якою керувала ФСБ


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.