На окупованому лівому березі Дніпра перебуває понад 70 тисяч російських військових, — Гуменюк

На тимчасово окупованому лівому березі Дніпра в Херсонській та Запорізькій областях наразі перебуває понад 70 тисяч російських військових.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону “Єдині новини” 2 лютого.

“Вороже угруповання, що намагається відкинути Сили оборони з лівого берега, постійно змінюється у кількісному та якісному складі. Тому що, потерпаючи від невдалих штурмових дій, вони втрачають у кожній штурмовій групі до 70% особового складу. І підрозділи змушені постійно маневрувати і перекидатися на різні напрямки. Загальне угруповання ворога на лівому березі оцінюється у понад 70 тисяч особового складу і сотні одиниць озброєння та техніки”, — зазначила Гуменюк.

Вона також уточнила, що не всі ці війська зосереджені безпосередньо вздовж лінії фронту, а знаходяться у більш глибоких тилах, звідки підтягуються як додатковий ресурс.

Гуменюк також повідомила, що обстановка на лівому березі Дніпра дуже складна, зокрема у тому, що динаміка ворожих штурмів виснажує.

“Якщо позаминулої доби це було лише три спроби штурмових дій, то минулої вони активізувалися до 13 таких спроб”, — підкреслила речниця Сил оборони півдня.

Вона також розповіла, що сталою залишається традиція невикористання ворогом бронетехніки.

“Росіяни усвідомлюють, що той період часу, який ми утримуємо ці плацдарми та працюємо над їх розширенням, очевидно спрямований на їх подальше укріплення і наше просування. Вони намагаються нам перешкоджати в цьому, а ми робимо свою роботу”, — додала Гуменюк.

Читайте також:
Командир “Азову” “Редіс”: Найкраща зброя у війні з РФ – підготовлена піхота з новітньою технікою. Технології це не замінять

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна