Понад $4 млн готівки, зливки золота та елітні автівки: депутат Рівненської облради може сісти за незаконні статки

У депутата Рівненської облради, який є також заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП “Ліси України”, виявили незадекларовані статки на мільйони доларів.

Про це в суботу, 25 листопада, повідомили в Державному бюро розслідувань.

Як повідомляється, фігурант до лютого 2023 року обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За даними з відкритих джерел, йдеться про Віталія Суховича, який обіймав посаду у вказаний час. Потім він зайняв одну з керівних посад у створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП “Ліси України”. До облради він обраний від партії “Сила і честь”.

Віталій Сухович. Фото: “Суспільне”

Як зазначають у ДБР, працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування він встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів.

У межах відкритого кримінального провадження було проведено обшуки, у тому числі в його помешканні та робочому місці депутата, а також членів його сім’ї. Під час слідчих дій виявлено та вилучено тільки готівкою понад 4 млн доларів США у різній валюті.

Також правоохоронці  знайшли три елітні автомобілі AUDI Q8, MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогі годинники, зокрема елітної марки Рatek Philippe. Виявлено золоті монети, зливки золота, два пістолети, автомат Калашникова з 16 магазинами до нього з патронами.

Крім того, депутат володів чотирма земельними ділянками в Рівному, на яких здійснював будівництво котеджів. Ділянки зареєстровані на номінальних осіб, підконтрольних депутату.

Фігуранту повідомлено про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 ККУ), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Також до Національного агентства з питань запобігання корупції скеровано лист щодо проведення моніторингу способу життя фігуранта та його сім’ї. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

Додамо, що в січні 2020 року прокуратура Рівненщини запідозрила Віталія Суховича в недостовірному декларуванні, зокрема зменшенні статків на 7,9 млн гривань. Прокурори скерували провадження до Національного антикорупційного бюро, яке його і закрило через рішення Конституційного суду від жовтня 2020-го, яким скасували відповідальність за брехню в декларації за статтею 366-1 ККУ.

Читайте також:
Обласний воєнком Рівненщини, який побив підлеглого, “забув” задекларувати 46 млн грн – отримав ще одну підозру від ДБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна