Обласний воєнком Рівненщини, який побив підлеглого, “забув” задекларувати 46 млн грн – отримав ще одну підозру від ДБР

Державне бюро розслідувань оголосило ще одну підозру керівнику Рівненського обласного військкомату. Посадовець, який у липні побив підлеглого, не задекларував статки на 46 мільйонів гривень.

Про це 26 жовтня інформує пресслужба ДБР.

Правоохоронці під час розслідування встановили, що військком володіє нерухомістю та землею вартістю понад 46,6 мільйонів гривень.

Він має будинок площею 280 кв. м у селі Поляниця у курортній зоні гірськолижного комплексу “Буковель”. А на сусідній ділянці посадовець займався будівництвом готелю у форматі розкішного “котеджного містечка” площею майже 500 кв. м.

Крім того, дозвілля військком проводив на власній дачі площею 316 кв. м неподалік Яремче із домашнім більярдом та ставком, у якому розводив елітні види риби.

За документами, все це майно належить тітці-пенсіонерці посадовця та сторонній довіреній особі.

Також в Івано-Франківську знайдено 3 квартири загальною площею майже 200 кв. м та два гаражних приміщення, які належать посадовцю. На одній з адрес виявлено та вилучено квадрокоптер, що використовується бійцями на передовій. Його походження також буде вивчене у межах досудового розслідування.

Причетність посадовця до нерухомості підтверджують його телефонні розмови та переписування. Чоловік приймав рішення щодо будівництва, вів перемовини про вартість тих чи інших об’єктів під час купівлі, домовлявся про оформлення паперів на підставних осіб.

Різниця між вартістю виявленої нерухомості та офіційно підтвердженим заробітком посадовця сягає понад 46,6 млн гривень.

Воєнкому оголосили підозру за ст. 368-5 Кримінального кодексу України. Також його підозрюють у застосуванні насильства щодо підлеглого та у грабежі.

Наразі він відсторонений від службових обов’язків та перебуває під вартою без можливості внесення застави. Військовий подавав апеляцію, щоб оскаржити запобіжний захід та поновитися на посаді, проте його клопотання були відхилені. Воєнкому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Читайте також:
Заробляли на ухилянтах: СБУ затримала заступника херсонського воєнкома та голову ВЛК на Прикарпатті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна