10 років Революції гідності: у Києві вшанували памʼять полеглих майданівців. ФОТОРЕПОРТАЖ

Небесна сотня

У День гідності та свободи, 21 листопада, на Алеї Героїв Небесної сотні у Києві відбувся молебень за Україну та борців за її незалежність до десятої річниці Революції гідності.

Зранку біля храму Архистратига Михаїла та українських новомучеників УГКЦ почали збиратися люди. Вони несли квіти та лампадки, щоб далі у спільній молитві згадати день, коли українці зробили свій вибір на шляху до вільного та європейського майбутнього.

І вшанувати пожертву тих, хто віддав своє життя у цій боротьбі.

Фото: Єва Фомичева / Новинарня

“Сьогодні всі ми, хто не воює зі зброєю, маємо ставити дуже гострі запитання до себе, до всіх присутніх, до нашої влади, до кожного довкола – що ми робимо, щоб ця жертва не була даремна”, – звернувся до присутніх священик. 

На знак пам’яті про загиблих захисників пролунав Дзвін Гідності.

Фото: Єва Фомичева / Новинарня

“Я хочу, щоб це десятиліття Майдану змусило нас перезавантажитися, пригадати, перемінити себе і поставити собі запитання. Якщо за кожним із цих портретів не будуть стояти десятки, сотні, тисячі інших людей, які готові рухати те, що почали ці герої – воно згасне”, – додав він. 

Фото: Єва Фомичева / Новинарня

Як писала “Новинарня” у День гідності та свободи до України також прибула низка міжнародних делегацій, зокрема міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, президентка Молдови Майя Санду та голова Європейської Ради Шарль Мішель

Фотогалерея (гортайте):

21.11 (9) 21.11 (16) 21.11 (12) 21.11 (13) 21.11 (2) 21.11 (17) 21.11 (19) 21.11 (5) 21.11 (4) 21.11 (8) 21.11 (10) 21.11 (7) 21.11 (11)
<
>
Меморіал Героїв Небесної сотні. Фото: Єва Фомичева / Новинарня

Читайте також:
“Ми – сильні. Бо тільки в сильних вірять, тільки сильні творять майбутнє”: Зеленський привітав з Днем Гідності та Свободи

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна