“Ми – сильні. Бо тільки в сильних вірять, тільки сильні творять майбутнє”: Зеленський привітав з Днем Гідності та Свободи

Президент Володимир Зеленський 21 листопада привітав українців з Днем Гідності та Свободи, закликавши народ  України бути сильним, гідним та єдиним – заради нових часів.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

“Десять років тому ми розпочали нову сторінку боротьби. Десять років тому українці провели свій перший контрнаступ – проти беззаконня, спроби позбавити нас європейського майбутнього, проти нашої неволі.
Тільки сильні можуть бути єдиними. Єдиними, щоб стати вільними. Вільними, щоб бути гідними. Заради нових часів”, – заявив глава держави.

Зеленський наголосив, що прапори України та ЄС на Європейській площі у Києві — не просто декорація, а “реальний символ невіддільності України від Європи, право на яку весь цей час доводить українська нація й Українська держава”.

“Робимо все, щоб у колі зірок на прапорі ЄС, що символізує єдність народів Європи, сяяла й зірка України. 20 років тому це була романтична мрія, 10 років тому – амбітна мета, сьогодні – це реалії, у яких уже неможливо зупинити наш рух уперед і подолання всіх обов’язкових стадій. Тож наш статус кандидата й подальші переговори про вступ мають неодмінно завершитися повноправним членством України в ЄС. І все це ми робимо попри війну”, – зазначив він.

Та підкреслив: “Ми сильні. Маємо бути сильними. Бо тільки в сильних вірять, тільки сильні творять майбутнє. Тільки сильні можуть бути єдиними. Єдиними, аби стати вільними. Вільними, аби бути гідними. Заради нових часів. Коли центральні площі наших міст отримають нові й назавжди незмінні назви. На честь героїв. На честь визволителів. Маріуполя, Бердянська, Мелітополя. На честь звільнення Донбасу, Криму. На честь возз’єднання України у своїх кордонах. Коли в книгах з історії через роки й століття про період незалежності з 1991 року писатимуть як про безперервний”.

Читайте також:
“У ворога є мета — знищити нас і нашу державу. Але йому не вдасться”. Залужний привітав із Днем захисника і захисниці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна