Салліван про допомогу Україні: без схвалення масштабного пакету можливості США зменшуються з кожним тижнем

Конгрес Сполучених Штатів повинен якнайшвидше підтримати запит президента Джо Байдена щодо підтримки України, оскільки брак фінансування з боку Вашингтона уже вплинув на здатність Києва захистити себе від повномасштабного вторгнення Росії.

Про це заявив радник з національної безпеки США Джейк Салліван, цитують “ЄП” та “Укрінформ“.

“З кожним тижнем, що минає, наша здатність повністю фінансувати те, що ми вважаємо за необхідне, щоб надати Україні інструменти та можливості, необхідні їй для захисту своєї території і продовження просування вперед, стає все складнішою і складнішою. Тому вікно для нас закривається”, –  сказав він.

Салліван наголосив, що уряд активно працює з республіканцями і демократами в обох палатах американського Конгресу, аби забезпечити підтримку цієї ініціативи. В обох палатах зберігається потужна більшість для того, щоби ухвалити запит Байдена.

Радник з нацбезпеки США зауважив, що “національні інтереси Сполучених Штатів зазнають серйозної шкоди, якщо ми не зможемо забезпечити стабільне фінансування для Ізраїлю, України, Індо-Тихоокеанського регіону та кордону”.

Салліван також підкреслив, що хоча США наразі все ще здатні надавати військову допомогу, про яку просить Україна, повне фінансування забезпечить послідовність та ефективність цієї підтримки.

“Це вже впливає на нашу здатність надати Україні все необхідне, і з часом цей вплив буде лише посилюватися”, – заявив він.

Читайте також:
Палата представників США схвалила допомогу Ізраїлю окремо від України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна