Новим суддею Конституційного суду став проректор ЛНУ Сергій Різник: що про нього відомо

Верховна Рада призначила нового суддю Конституційного суду України. Ним став Сергій Різник.

Про це 23 травня повідомив народний депутат від “Голосу” Ярослав Железняк.

Рішення про призначення Різника підтримали 276 народних депутатів. Відомо, що вперше призначення судді КСУ відбувалося за новою процедурою, кандидатів обирала дорадча рада.

Загалом на посаду судді Конституційного Суду було троє претендентів:

  • Водянников Олександр Юрійович
  • Різник Сергій Васильович
  • Барабаш Юрій Григорович

Що відомо про Сергія Різника

Сергій Різник є професором кафедри конституційного права юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. З відкритих джерел відомо, що він поєднував наукову роботу з адвокатською діяльністю. У 2015 році отримав вчене звання доцента.

У 2016 році Сергія Різника призначили на посаду заступника завідувача кафедри конституційного права Львівського національного університету. З квітня 2017 року по вересень 2018 року був заступником декана юридичного факультету. З вересня 2021 року – професор кафедри конституційного права.

З квітня 2019 року він обіймав посаду заступника голови Науково-консультативної ради Конституційного суду України. У червні 2021 року був призначений на посаду проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці ЛНУ.

Читайте також:
Уряд призначив тимчасових голів Мінагрополітики та Мінінфраструктури: хто це і що про них відомо

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна