Сирський: ЗС РФ зав’язли у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої – на Покровському і Курахівському напрямках

Після перших незначних успіхів в ході наступальних боїв на Харківщині російські війська повністю зав’язли у вуличних боях за Вовчанськ та зазнали великих втрати особовому складі штурмових підрозділів. Нині ворог з різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно. Найбільш інтенсивні та жорсткі бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках.

Про це у своєму Facebook 23 травня заявив Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський, зазначивши, що продовжує працювати в частинах на сході.

У районі Липців ворог також зазнав істотних втрат, перейшов до активної оборони, проводить мінування та вогневе ураження позицій Сил оборони. На Куп’янському напрямку продовжуються бої у лісовому масиві на північ від міста. Складна ситуація в районі Кислівки, де ворог намагається прорвати нашу оборону та вийти до річки Оскіл.

“Інтенсивні бойові дії тривають в районі Іванівського та на підступах до Часового Яру. Ворог намагається будь-якою ціною зачепитися за місто, використовує новітні Т-90М, БМП-3, БМД-4, які, як правило, знищуються нашими протитанковими засобами та FPV дронами ще в ході висування”, – розповів генерал.

За словами Сирського, найбільш інтенсивні та жорсткі бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках. Росіяни намагаються прорвати оборону українських військ на вузькій ділянці фронту між населеними пунктами Старомихайлівка – Бердичі шляхом наступальних та штурмовим дій найбільш підготовлених підрозділів. Наступальні дії відбуваються як з використанням бронетехніки, так і в пішому порядку, нерідко – на мотоциклах та багі.

На інших напрямках також неспокійно, але кількість та інтенсивність бойових дій значно менше, зазначив головком.

“Ключова мета моєї роботи – вивчення обстановки на місці, вирішення проблемних питань, забезпечення додатковою кількістю боєприпасів, дронів, РЕБ та інших МТЗ, посилення резервами, тощо. Хочу відмітити ефективну роботу більшості командирів та штабів по організації бойових дій, вогневому ураженню противника, підтриманню взаємодії з сусідніми частинами. Звісно, що є проблеми, які потребують швидких та кардинальних рішень.
Як завжди відзначив кращих та вручив нагороди нашим воїнам – солдатам, сержантам та молодшим офіцерам, які хоробро захищають наші позиції і виконують основну бойову роботу”, – написав Сирський.

Читайте також:
З початку доби відбулося 28 боєзіткнень. Генштаб детально розповів про ситуацію на Харківському та інших напрямках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна