Норвегія заборонила в’їзд для туристів з Росії

Норвегія посилює обмеження в’їзду до країни громадян Росії, які їдуть з метою туризму та для “несуттєвих поїздок”. Зміни набувають чинності з 29 травня.

Про це повідомила пресслужба норвезького уряду 23 травня.

Уряд Норвегії посилив практику видачі віз для росіян навесні 2022 року, і після цього туристичні візи для росіян, як правило, не видаються. Нині умови в’їзду ще більше посилюються.

“Рішення про посилення правил в’їзду відповідає норвезькій лінії на те, щоб бути разом із союзниками та партнерами у протидії незаконній загарбницькій війні Росії проти України”, – заявила міністерка юстиції та надзвичайних ситуацій Емілія Енгер Мель.

Зміна передбачає, що росіянам, метою яких є туризм та інші несуттєві поїздки, буде відмовлено у в’їзді при перетині зовнішнього кордону. Посилення стосується як тих, хто має візи, видані Норвегією до посилення візової практики навесні 2022 року, так і тих, хто має візи, видані іншими країнами Шенгенської зони.

Винятки будуть надаватися в окремих випадках, наприклад, для відвідування близьких родичів (батьків, подружжя, співмешканців і дітей), які проживають у Норвегії, а також для громадян Росії, які працюють або навчаються в Норвегії або інших країнах Шенгенської зони.

Читайте також:
Латвія продовжила на рік обмеження на в’їзд громадян РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна