Армія РФ вдарила по трьох містах Харківщини. У Харкові – влучання по інфраструктурі, пожежа в друкарні Vivat, є загиблі та поранені. ОНОВЛЕНО

Російські війська 23 травня обстріляли Харків, а також інші населені пункти області – Золочів і Люботин. Є загиблі та поранені.

Про це повідомили очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов і мер Харкова Ігор Терехов.

Терехов зазначив, що у Харкові росіяни вдарили по транспортній інфраструктурі та одному з підрозділів комунального підприємства, що займається життєзабезпеченням міста. Ще один удар прийшовся по приватному підприємству. За попередньою інформацією, одна людина загинула шестеро отримали поранення. Місцезнаходження ще трьох неможливо встановити через велику пожежу.

Олег Синєгубов уточнив, що йдеться про підприємство, яке займається звичайним друком, а зайнявся цех із папером.

“На місці ще одного удару ворожої ракети виявлено тіло ще одного загиблого. Іще одна людина поранена – забрала швидка”, – додав пізніше Терехов.

оновлено о 12:04

Синєгубов повідомив, що внаслідок обстрілу Харкова, попередньо, загинуло четверо людей. Місцезнаходження ще двох осіб встановлюють. За словами очільника ОВА,  росіяни завдали по місту щонайменше 15 ударів.

оновлено о 12:50

Уже відомо про 6 загиблих і 16 поранених у Харкові. Пожежа, про яку повідомлялося раніше, спалахнула після влучання по друкарні книжкового видавництва Vivat. Це підтвердила генеральна директорка видавництва Юлія Орлова.

О 13:35 Синєгубов повідомив, що до 7 збільшилась кількість загиблих внаслідок російської атаки по Харкову.

 

Обстріл Золочева та Люботиного 

Голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що також російські сили вдарили по Золочеву, там – щонайменше двоє постраждалих, і медики надали допомогу ще двом постраждалим внаслідок російських обстрілів у Люботині під Харковом.

оновлено 12:13

РФ завдала близько 15 ударів ракетами С-300, у Люботині – влучання в районі залізничного вокзалу і вже 5 постраждалих

По Харкову і Харківському району росіяни вранці завдали близько 15 ударів, повідомив в ефірі марафону “Суспільне. Студія” речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

  • Росіяни били ракетами С-300
  • У Харкові влучання здебільшого по промисловій зоні. Внаслідок удару по підприємству, що виготовляє друковану продукцію, шестеро людей поранені, одна людина загинула і ще чотирьох продовжують шукати.
  • У Люботині ракети С-300 влучили в районі залізничного вокзалу.
  • За даними міського голови Люботина Леоніда Лазуренка, внаслідок двох ударів РФ по місту поранення дістали п’ятеро людей. У них уламкові поранення, стан — середньої тяжкості.

Як уточнили пізніше в Харківській ОВА, з 10:30 російські війська завдали серію ударів ракетами типу С-300 та С-400 по Харкову та Люботину. В Основʼянському районі Харкова ворожі ракети влучили по території друкарні, унаслідок чого сталась масштабна пожежа. Семеро людей загинули, ще 16 — травмовані. Всі постраждалі — працівники підприємства. Триває розбір завалів.

Також окупанти пошкодили обʼєкти транспортної інфраструктури у Холодногірському районі. У Люботині загарбники ворог поцілив в центральну частину міста, внаслідок чого постраждали 8 людей. Також росіяни пошкодили парк, автомобілі, магазини і обʼєкти транспортної інфраструктури. 

Правоохоронці розпочали досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни.

Читайте також:
Росіяни атакували Харків КАБами: дев’ятеро поранених

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна