Україна отримає від Британії новий пакет допомоги для посилення повітряної та морської оборони

Велика Британія та її союзники передають Україні новий пакет допомоги вартістю 150 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 175 млн євро) для посилення повітряної та морської оборони.

Про це повідомив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, передає The Sun 23 травня.

За його словами, цей пакет допоможе захистити зруйновану інфраструктуру України. У нього увійшли радари ППО, фальш цілі та системи радіоелектронної боротьби на суму 70 млн фунтів стерлінгів.

Ще 80 мільйонів фунтів стерлінгів буде виділено на малі катери, розвідувальні дрони та безпілотні надводні судна.

“Міжнародний фонд для України надає життєво важливу підтримку Збройним силам України для задоволення їхніх нагальних потреб. Це включає більше систем протиповітряної оборони для захисту українського цивільного населення та інфраструктури, а також морські можливості для посилення військово-морських сил”, — заявив Грант Шаппс.

Велика Британія є найбільшим донором, виділивши 500 мільйонів фунтів. Данія, Естонія, Фінляндія та Німеччина також є частиною альянсу.

Читайте також:
Данія оголосила про новий пакет допомоги для України на €750 млн

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна