Помер шоумен і ексрадник РНБО Сергій Сивохо, який називав війну на Донбасі “внутрішнім конфліктом”

Український шоумен, колишній учасник КВК і ексрадник секретаря РНБО Сергій Сивохо помер у віці 54 років.

Першими про його смерть повідомили  російські пропагандистські пабліки. Писали, нібито він помер в тимчасово окупованому Донецьку. Згодом смерть артиста підтвердила його близька подруга Світлана Бердецька.

Сивохо не стало у вівторок, 17 жовтня, близько 6 ранку.

“Сьогодні о 5:40 помер мій добрий друг, людина, яку я дуже люблю, великий друг Ізраїлю, великий художник Сергій Анатолійович Сивохо. Я буду дуже сумувати за тобою. Вічна пам’ять Сергію”, – написала Бердецька”.

Зазначається, що шоумен страждав на хронічну хворобу легень.

Сергій Сивохо був творчим директором українських телерадіокомпаній і креативним продюсером “Кварталу 95”, “Велика різниця по-українськи”. В 2013 році був капітаном команди телеканалу “Інтер” в проекті “Що? Де? Коли?” та ведучим програми “Вирваний з натовпу” на тому ж каналі. У 2015-2017 та 2019 роках був членом журі проекту “Ліга сміху”.

Крім творчої діяльності, Сергій Сивохо запам’ятався своєю політичною діяльністю та скандалами.

Зокрема, під час перебування на посаді радника секретаря РНБО Сивохо пропонував “примирення” з терористами ЛДНР, а також говорив, що Україну не беруть до НАТО через “внутрішній конфлікт“.

Політична кар’єра Сивохо

У 2014 році брав участь в акціях Антимайдану на боці “Партії регіонів” проти Революції гідності. Під час президентських виборів 2019 року активно підтримував кандидата Володимира Зеленського.

21 жовтня 2019 року шоумен-комік Сергій Сивохо став радником секретаря РНБО. На цій посаді Сивохо анонсував створення “Національної платформи примирення і єдності”, щоб почати “пошук діалогу на шляху до миру”. Він наголошував що “більшість українців хочуть саме цього, але войовнича меншість продовжує диктувати стару набридлу політику”.

12 березня 2020 року Сивохо не зміг презентувати “Національну платформу примирення та єднання” в київському КВЦ “Парковий” через протидію активістів “Національного корпусу” та ветеранів АТО. У приміщенні сталася штовханина, після того як Сивохо назвав війну на Донбасі “багатошаровим внутрішнім конфліктом”.

Тоді ветерану полку “Азов” Олександру Демидову, якого підозрювали в нападі на Сивоху, обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт на два місяці.

Пропозиції Сивохо щодо діалогу з представниками ОРДЛО фактично продублював президент Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції.

30 березня 2020 Сивохо звільнили з посади радника секретаря РНБО.

Читайте також:
Стас Асєєв: Падіння Сивохо – це поштовх національного болю, а не рука “азовця”

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна