Суд арештував підозрюваного в нападі на Сивохо “азовця” Волкова. ДОПОВНЕНО

 доповнено

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід активісту “Нацкорпусу”, ветерану полку “Азов” Олександру Демидову (позивний “Волков”), якого підозрюють у нападі на радника секретаря РНБО Сергія Сивохо.

АТОвцю визначили цілодобовий домашній арешт на два місяці, до 10 травня.

Таке рішення суд ухвалив у п’ятницю, 13 березня, повідомляє “24 канал”.

Сам Демидов заперечує причетність до фізичного контакту з Сивохо і заявляє, що на презентації “Національної платформи миру і єдності” тільки зривав плакат.

Підозрюваний заявив у залі суду, що він родом з Донецька, учасник російсько-української війни і прийшов на захід до Сивохо, бо йому “стало цікаво”.

“Демидова-“Волкова” обурили слова Сивохи про примирення і вибачення. “Ми що, маємо вибачити Путіна і його армію?” – запитав підозрюваний на суді.

Також він додав, що між ним і Сивохо виникла перепалка, і визнав, що зірвав плакат із назвою події, а після цього вийшов із приміщення. Демидов наголосив, що нікого не штовхав і ні з ким не бився.

Адвокат Едуард Вербінець уточнив, що зрив плаката – це не кримінальне правопорушення. Також захисник підозрюваного вважає, що Сивохо порушив санітарні правила і норми, організувавши презентацію під час карантину

За повідомленням УНІАН, адвокат Вербінець заявив, що на відеозйомці видно, що Демидов не вчиняв хуліганських дій по відношенню до Сивохо або до тих, хто його охороняв. За словами захисника, Сивоху охороняли представники Управління державної охорони.

Як сказав Вербінець, працівники УДО фігурують як свідки, які були допитані слідчим Нацполіції.

Нардеп Віталій Бондар (“Європейська солідарність”) хотів взяти підозрюваного і його двох соратників на поруки, однак суддя Віталій Писанець відмовив.

Захист АТОвця заявив, що подаватиме апеляційну скаргу на рішення суду про запобіжний захід.

ДОПОВНЕНО. Іншому підозрюваному – голові київського осередку “Нацкорпусу” Сергію Тамаріну – обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.
Ще один фігурант справи – ветеран АТО Юрій Капля, якого також обвинувачують у нападі на Сивохо.

Під будівлею Печерського райсуду Києва відбулася акція на підтримку затриманих. Мітингувальники підняли банер і скандували: “Волю ветеранам”.

Читайте також:
Поліція відпустила майже всіх затриманих під час конфлікту з Сивохо

Мир настане, незважаючи на набридлу політику войовничої меншості, – Сивохо

Як інформувала “Новинарня“, 12 березня радник секретаря Ради нацбезпеки Сергій Сивохо не зміг презентувати “Національну платформу примирення та єднання” в київському КВЦ “Парковий” через протидію активістів “Національного корпусу” та ветеранів АТО. У приміщенні сталася штовханина, після того як Сивохо назвав війну на Донбасі “багатошаровим внутрішнім конфліктом”.

Раніше президент Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції анонсував громадську діалогову платформу з ОРДЛО.

Читайте також:
Стас Асєєв: Падіння Сивохо – це поштовх національного болю, а не рука “азовця”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.