Єрмак заявив про “взяття в полон російської ДРГ”, але 128 огшбр не підтвердила

128-ма окрема гірсько-штурмова бригада ЗСУ спростувала заяву керівника офісу президента Андрія Єрмака про взяття в полон російської ДРГ їхніми бійцями, а також повідомила, що відео з логотипом бригади, яке оприлюднив Єрмак, насправді їм не належить.

Про це пише “Українська правда” з посиланням на коментар 128 огшбр.

На питання, чи брала у полон 128-ма бригада російську ДРГ на Запорізькому напрямку, там відповіли: “Не маємо такої інформації”.

На уточнююче питання, чи належить їм відео, яке поширив Єрмак, або чи публікували вони його де-небудь неофіційно, відповіли: “Ні”.

Вдень 28 вересня Єрмак опублікував у своєму Telegram-каналі відео із логотипом 128 огшбр, на якому, за його словами, бійці цієї бригади беруть у полон російських диверсантів у формі ЗСУ.
На відео близько 5 людей ідуть з піднятими руками, а потім лягають на землю. На формі у них видно український прапор.

Виявилося, що зранку це відео опублікувало міноборони Росії у своїх соцмережах. Російське відомство стверджувало, що це справжні військові Збройних сил України, яких взяли у полон.

Ввечері Єрмак без пояснень видалив цей допис у Telegram-каналі. За цей час українські ЗМІ встигли поширити цю інформацію, посилаючись на Єрмака.

Новинарня” також видалила це відео зі своїх каналів.

Читайте також:
Єрмак прокоментував закиди щодо його співпраці з ФСБ Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна