Єрмак прокоментував закиди щодо його співпраці з ФСБ Росії

Керівник офісу президента Андрій Єрмак відповів на закиди щодо його вірогідної співпраці з ФСБ чи іншими російськими спецслужбами.

У завершальному випуску спецпроєкту “Рік. За кадром” на каналі “1+1 Україна” з ведучим Дмитром Комаровим Єрмак сказав, що образ “агента ФСБ” йому нібито нав’язала сама Росія.

“Я завжди за пряму розмову, і якщо брати мову фактів, вперше натякання на «агент Росії», «ФСБ» з’явились під час моєї роботи, де я представляв Україну в нормандському форматі. Я був дуже важкий для них перемовник. І сьогодні вже наше СБУ про це говорить, що вперше ця інформація, яку, на жаль, потім підхопили і деякі українські політики, в першу чергу виникла в анонімних Telegram-каналах, які, як сьогодні доводять наші СБУ і розвідка, ведуться російським ФСБ”, – цитує Єрмака пресслужба “1+1”.

Очевидно, Єрмак має на увазі свою роботу у форматі зовнішньополітичних радників глав чотирьох держав (України, Росії, Франції, Німеччини) після того, як він очолив офіс президента у лютому 2020 року.

Андрій Єрмак зазначив, що якби його співпраця з ФСБ була б правдою, то в іноземних партнерів виникали б запитання.

“Мені смішно про це чути. Тому що рівень людей, з якими я спілкуюсь сьогодні – із керівниками розвідок наших партнерів – і американців, і британців. Як ви розумієте, якби до мене у них людей було б таке запитання, то безумовно все б було по-іншому”, – сказав він.

Керівник офісу президента Зеленського також розповів подробиці великого обміну військовополоненими у вересні 2022 року, коли вдалося повернути 215 людей в обмін на російських військових та Віктора Медведчука. За словами Єрмака, обмін відбувся лише тоді, коли начальник ГУР МОУ Кирило Буданов особисто сфотографував кожного полоненого, а в Києві підтвердили їхню особистість.

Щодо можливості обміну “всіх на всіх” керівник ОП сказав, що це завдання для України є пріоритетним, проте втілити це буде вкрай непросто.

Повний сюжет можна подивитись на YouTube за посиланням.

Читайте також:
Ціна зради – $40 мільйонів. Чому влада заперечує проведення “вагнерівської” спецоперації та до чого тут Єрмак. ЧАСТИНА 2

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна