Україна не застосовуватиме ATACMS по військових об’єктах на території Росії, для цього використовуватиме іншу зброю, — секретар РНБО

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов запевнив, що Україна не збирається використовувати далекобійні ракети ATACMS на території Росії.

Про це він заявив в інтерв’ю іспанській газеті ABC, повідомляє NV.

Данілов підкреслив, що ATACMS використовуватимуть лише для захисту території України. Це пов’язано з відповідними домовленостями з міжнародними партнерами.

За словами секретаря РНБО, військові об’єкти РФ, з яких “чи не щодня ведуться обстріли наших дітей”, Україна вражатиме лише зброєю власного виробництва.

Водночас він наголосив, що атак по цивільних жителях Росії не буде.

“Ми не атакуємо школи чи дитячі садки, як це робить Російська Федерація. Якщо там і буде завдано удару, то виключно по військових цілях”, — підкреслив Данілов.

Контекст

Візит президента Володимира Зеленського до США відбувся в той час, як Конгрес США розглядає запит Білого дому на додаткову допомогу Україні в розмірі 23 мільярдів доларів. Його схвалення все ще невизначене, оскільки в Республіканській партії існують серйозні розбіжності з цього питання. Частина правого крила Республіканської партії США на чолі з Дональдом Трампом стверджують, що Штати дають Україні занадто багато допомоги й мали б зосередитися на внутрішніх пріоритетах.

Українська сторона останні місяці активно просить США надати далекобійні ракетні системи ATACMS для ураження цілей у тилу, на окупованих територіях України.
У вересні видання Financial Times та ABC повідомляли, що США наближаються до ухвалення рішення про передання Україні ATACMS.

Ішлося про те, що Зеленський хоче вмовити Байдена передати Україні далекобійні ракети ATACMS цієї осені.

Згодом сенатори-республіканці закликали Байдена негайно передати Україні далекобійні ракети ATACMS.

Згодом стало відомо, що новий пакет американської військової допомоги Україні вартістю 325 млн доларів, не міститиме далекобійних ракет ATACMS, які просить Київ для ураження російських цілей у тилу.

22 вересня NBC.News з посиланням на офіційних осіб США та представника Конгресу повідомило, що США надасть Україні ATACMS, але небагато.

Зголом стало відомо, що це буде “обмежена” моодифікація ракет.

Читайте також:
Колишній спецрадник Залужного спрогнозував, коли буде ухвалене рішення про передачу Україні “касетних” ATACMS

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна