Штати близькі до надання Україні ракет ATACMS, – ABC News

Сполучені Штати Америки, імовірно, включать в майбутній пакет військової допомоги Україні далекобійні ракети ATACMS.

Про це пише ABC News із посиланням на джерела у владі.

Канал зазначає, що адміністрація президента США Джо Байдена, ймовірно, надасть Україні далекобійні ракети ATACMS, щоб допомогти їй у боротьбі з російським вторгненням.

Один із чиновників зазначив, що ATACMS “наближаються” для України. Проте посадовець додав, що плани про надання військової допомоги можуть змінюватися до офіційного оголошення.

Інший чиновник сказав, що рішення про надання ракет “на столі” і, ймовірно, ATACMS будуть включені в майбутній пакет допомоги у сфері безпеки.

Він зазначив, що остаточного рішення ще не прийнято. За його словами, до того, як Україна отримає ракети, можуть минути місяці.

Контекст

Як відомо, Україна проводить переговори зі Сполученими Штатами Америки та іншими країнами щодо передачі ATACMS та подібних ракет дальністю ~500 км. Передача гальмується через небажання союзників надавати ракетне озброєння, що дістає вглиб території Росії. А також через обмеженість запасів ракет ATACMS в арсеналі США.

Під час саміту НАТО у Вільнюсі 12 липня президент України Володимир Зеленський повідомляв, що під час переговорів із президентом США Джо Байденом порушував питання надання Україні далекобійних ракет ATACMS, але домовленостей ще немає.

Читайте також:
Рішення про надання Україні ракет ATACMS зі США обговорюється, – Кулеба

“Більша дальність ракет – коротша війна”. Кулеба закликав партнерів якнайшвидше передати Taurus і ATACMS

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна