“Ми працюємо над ATACMS”: Зеленський і Байден прокоментували свою зустріч

Президент Володимир Зеленський назвав “сильною і хорошою” зустріч із президентом США Джо Байденом на полях саміту НАТО у Вільнюсі.

Про це Зеленський написав у Twitter після зустрічі надвечір у середу, 12 липня.

Президент України зауважив, що зустріч із Байденом тривала щонайменше удвічі довше, ніж було передбачено протоколом.

“Якби протокол не зупинив зустріч, ми говорили б іще довше. Усі теми: тривала підтримка, зброя, політика, НАТО. Чітко бачимо, як завершити цю війну нашою спільною перемогою”, – підкреслив Зеленський.

У свою чергу президент США Джо Байден постфактум підтвердив, що ще розмірковує над рішенням надати Україні далекобійні ракети ATACMS.

Про це він сказав у коментарі журналістці Bloomberg Дженніфер Джейкобс, вилітаючи з Литви.

На питання, чи ще обговорюється надання Україні далекобійних ракет, Байден відповів: “так”, але уточнив, що в українських сил уже є еквівалент ATACMS. Імовірно, він мав на увазі ракети Storm Shadow і SCALP. А найбільше, за словами Байдена, українці потребують артилерійських снарядів.

“Ми працюємо над цим”, – додав він.

Читайте також:
“Поки немає рішення”: Зеленський про передачу Україні ATACMS

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна