“Важливо не робити паузу в контрнаступі “: Зеленський хоче вмовити Байдена передати Україні далекобійні ракети ATACMS цієї осені

Президент США Джо Байден близький до ухвалення рішення про надання Україні балістичних ракет далекого радіусу дії ATACMS.

Про це повідомили видання The Financial Times та ABC News із посиланням на американських високопосадовців.

Як заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю СNN, яке з’явилося 11 вересня, він сподівається переконати Джо Байдена передати ATACMS уже восени цього року.

“Я маю надію, я говоритиму з президентом Байденом. Його думка та підтримка для мене дуже важливі. Я думаю, він може перевернути цю сторінку війни. Одного разу він уже зробив це з HIMARS. Про ATACMS я говоритиму з президентом Байденом знову. Це не перші перемовини, ми рухаємося. Я сподіваюся, що ми отримаємо їх вже восени”, — зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що дуже важливо не робити паузу в контрнаступі, саме тому ATACMS дуже потрібні Україні.

Контекст

Як відомо, Україна проводить переговори зі Сполученими Штатами Америки та іншими країнами щодо передачі ATACMS та подібних ракет дальністю ~500 км. Передача гальмується через небажання союзників надавати ракетне озброєння, що дістає вглиб території Росії. А також через обмеженість запасів ракет ATACMS в арсеналі США.

Під час саміту НАТО у Вільнюсі 12 липня президент України Володимир Зеленський повідомляв, що під час переговорів із президентом США Джо Байденом порушував питання надання Україні далекобійних ракет ATACMS, але домовленостей ще немає.

Читайте також:
Німеччина готується передати Україні крилаті ракети Taurus, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна