У Німеччині російськомовний чоловік скинув українського хлопчика з мосту, а дівчинку тягав за волосся

Прокуратура німецького міста Геттінген почала попереднє розслідування за фактом замаху на вбивство 10-річного українського хлопчика: російськомовний чоловік напав на дітей, бо вони розмовляли українською мовою.

Про інцидент ідеться у повідомленні прокуратури, опублікованому 1 вересня, пише “Європейська правда“.

Напад відбувся ще 26 серпня близько 18:40 у місті Айнбак (земля Нижня Саксонія).

За результатами поліцейського розслідування, кілька українських дітей перебували в районі мосту, коли невідомий чоловік почав скаржитися, що діти розмовляють українською мовою. Він наказав їм говорити російською, а потім сказав, що Україна почала війну.

Згідно з повідомленням прокуратури, чоловік потягнув дівчинку за волосся, а потім схопив 10-річного хлопчика і перекинув його через перила в канал.

Хлопчик вдарився об залізні балки, прикріплені до мосту. Він отримав травми голови та лівої ноги.

Коли хлопчик лежав у каналі, невідомий зловмисник кинув у нього скляну пляшку, яка влучила в плече. Після цього невідомий утік.

Чоловік, якому приблизно 40-45 років, був вбраний у синю футболку, чорний картуз і джинсові шорти. Його розшукують.

Генпрокурор вважає напад політично мотивованим, пише видання Die Welt. Газета також зазначає, що нападник розмовляв російською мовою.

Читайте також:
11 дітей повернули з окупації на підконтрольну територію Херсонщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна