11 дітей повернули з окупації на підконтрольну територію Херсонщини

Одинадцятьох дітей віком від 2 до 16 років, яких росіяни незаконно утримували на тимчасово окупованих територіях Херсонської області, повернули на підконтрольну Україні територію.

Про це в п’ятницю, 1 вересня, повідомляє в телеграмі Херсонська обласна військова адміністрація.

“Сьогодні розпочалися шкільні уроки. І навчатися в освітніх закладах України зможуть ще 11 дітей. Їх вдалося повернути додому після незаконного вивезення окупантами.

Цій події передувала кропітка праця багатьох служб. Це Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, організація Save Ukraine, Українська мережа за права дитини та багато інших.

Це діти, яких незаконно утримували на тимчасово окупованих територіях Херсонщини. Серед них шестеро малюків, які позбавлені батьківського піклування. А п’ятеро – мають сім’ї. Але на повернення кожного з них чекали”, – розповіли в ОВА.

“Робота в цьому напрямку триватиме й надалі. Допоки всі українські діти не будуть вдома”, – додали в адміністрації.

Читайте також:
На Запоріжжі оголосили примусову евакуацію дітей з п’яти населених пунктів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна