На Запоріжжі оголосили примусову евакуацію дітей з п’яти населених пунктів

У п’яти населених пунктах Запорізької області оголосили примусову евакуацію дітей. Планується вивезти 54 дитини та 67 дорослих, які їх супроводжуватимуть.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у вівторок, 29 серпня.

Йдеться про:

  • місто Гуляйполе
  • селище міського типу Степногірськ
  • села Преображенка
  • Єгорівка
  • Новопавлівка.

У Мінреінтеграції розповіли, що звернення щодо евакуації скерувала Запорізька обласна військова адміністрація. Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації одностайно підтримав пропозицію.

Через складну безпекову ситуацію та ворожі обстріли з окремих населених пунктів Василівського та Пологівського районів примусово евакуюють 54 дитини та 67 членів їхніх сімей для супроводу.

Крім дітей, обов’язкова евакуація також стосуватиметься маломобільних людей, які проживають у зазначених населених пунктах області.

Як пояснив очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко в етері телеканалу «Ми-Україна», інформаційна кампанія щодо добровільної евакуації дітей та їхніх батьків з небезпечних територій не дала очікуваного результату. Тому, за його словами, владі довелося застосувати обов’язкову евакуацію.

Читайте також:
У двох районах Запорізької області проведуть обов’язкову евакуацію дітей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна