“Противник виробляє нові ракети і покращує цілевказання. Будьмо готові до нової складної зими в енергетиці. Але відіб’ємось!”

Віктор Кевлюк
експерт Центру оборонних стратегій, полковник ЗСУ в запасі, начальник центру цивільно- військового співробітництва ООШ ЗСУ (2018-2020)

(FB)

Пенсіонінформбюро послухало спікерів ГУР та має що донести фоловерам.

ЗС Росії мають в арсеналах загалом 585 ракет з дальністю стрільби понад 500 км.

Станом на січень 2023 року запаси ракет у противника оцінювалися: 270 ракет для ОТРК «Искандер» (починаючи із січня додатково вироблено та накопичено 126 ракет), 140 КРМБ «Калибр» (+81), близько 100 КР Х-101/Х-55/Х-555 (-18), близько 75 гіперзвукових ракет «Кинжал» (+22), 150 КР Х-22/32(-12).

Виробничі потужності ракетної галузі ОПК РФ – декілька десятків ракет різних типів на місяць. Хоча санкції дуже сильно заважають. Зменшення інтенсивності ракетних ударів дозволило противнику створити певний запас.

Противник покращує цілевказання та швидкість прийняття рішень, ретельніше відбирає цілі та ретельно обирає маршрути польотів, які дозволяють обійти ППО Сил оборони.

Противник веде розвідку об’єктів української інфраструктури і може розпочати масштабну серію ударів ракетами та БПЛА наприкінці вересня або в жовтні. Майбутні ракетні удари можуть використовувати лише близько 10-30 ракет, але супроводжуватимуться значно більшою кількістю ударних БПЛА Shahed-131/136. БПЛА будуть використовуватися для ударів по енергетичній інфраструктурі, насамперед по електропідстанціях.

Якщо хтось фотографує трансформаторну будку у вашому дворі – розбийте фотографу телефон, потім – ніс та викликайте поліцію або ТрО. Ці хлопці підтвердять, що фотограф щойно впав і вдарився об бордюр. І відвезуть куди слід. Дотримуйтеся рекомендацій щодо “не фотографувати” та “не викладати”.

Відіб’ємось. Але може бути темно і холодно.

Читайте також:
Напередодні холодної зими без світла: поради експертів


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна